A Rhodiola Rosea sárga virága
A Rhodiola Rosea sárga virága

Szárított Rhodiola Rosea
Szárított Rhodiola Rosea

Rhodiola Rosea virágok
Rhodiola Rosea virágok


Linkgyűjtemények (banner)
  • linkpont
  • linkgyűjtemény
Rhodiola.hu / Tapasztalatok

"... És a munkahelyemen nem volt munka, és amikor az ember nincs elfolgalva akkor hamar borúnak adja a fejét. Hát nekem is elkezdett így kinőni a szakállam, ilyen jó nagyra megnőtt, és... közben megrendeltem a Rhodiola Roseát. Elkezdtem szedni, és egyszer azt vettem észre, hogy hoppá, megborotválkoztam, hoppá, elkezdtem yógázni járni, elkezdtem táncolni járni, és hogy hoppá, mind ezt élvezem."

"... És néha volt olyan szituáció, amely érzelmileg nagyon megérintett, akkor is a Rhodiola Roseát szedtem. És... másfél óra után jobban voltam. A Rhodiola Roseával az alvászavaros helyzeteket nagyon szépen, és békesen meg lehet oldani. (Kifejezetten javasoljuk) Ha valaki, pl. olyanok, akik három műszakban dolgoznak, és ő nekik nagyon-nagyon nehéz például egy fölborult bioritmussal békésen aludni, nekik mindenképpen javaslom a használatát. Ha valaki gyász miatt, esetleg depressziós állapotba kerül, mindenképpen neki is aljánjátok a Rhodiola Roseát! Úgy gondolom, hogy elsimítja azokat a dolgokat, amit ilyenkor, anti-depresszánssal mondjuk elhülyített állapotnak nevezünk. Itt nem kerül az ember abba a merev, bamba állapotba, ami lelassítja még a cselekvőképességét is és a gondolkodását is. Ez személyes tapasztalat."

"... A Rhodioláról el tudnám mondani. Ezt a stressz dolgot is el tudom mondani, mert a magánéletemben is volt ilyen... dolog ami miatt szedni kellett, vagy hát jó volt, hogy nem voltam annyira stresszes. Meg a munkahely. A munkahelyi stresszek is lecsökkentek ezzel. Szóval nem idegesítenek azok a dolgok, amik előtte idegesítettek. Túllépünk rajta, megoldjuk a feladatokat és megyünk tovább. Úgyhogy én is csak mindenkinek ajánlani tudom. [...] Hát ugye, ezek a stresszek miatt nem aludt az ember normálisan. Éjszaka többször fölébredtem, nem azért mert már kialudtam magam, hanem ugye pörgött az agya az embernek, és most már ez teljesen megfordult. Kialudtan, pihenten ébredek, egy óra hosszával az óracsörgés előtt. Amikor sikerül. (amikor nem alszok el) De sokkal kevesebb alvással, sokkal jobban, kipihenten ébredek."

- "Miért volt jó nekem a Rhodiola Rosea? Hát, mert általában mindig idegesen ébredek fel. Nem tudom miért, mostanában mindig idegesen, bevettem kettőt és mintha elmúlt volna, és egész nap csak vigyorogtam tőle."
- "Már megérte."
- "És azóta nincs idegesen fölkelés?"
- "De, amióta nem szedem megint van. Az enyém már elfogyott, mert én a lányomékkal megfeleztem."
- "Addig amíg szedted, nem volt?"
- "Nem volt, nem volt semmi."

"Az én férjecském elég súlyos stroke-on esett keresztül, én nagyon gyógyszerellenes vagyok, úgyhogy a nyugtatókat a legrövidebb időn belül kiiktattam az ő gyógyszereiből. Hát, egy új embert kaptunk, ugye, türelmetlen, ideges, tatatatatata... De hát ő azért az elmúlt 30 évben olyan sok jót tett velünk, hogy egyszerűen toleráltuk ezt a dolgot. Viszont megkaptam ezt a Rhodeolás dolgot, ami teljesen megváltoztatta az életünket. A férjem remek ember lett, majdnem olyan, mint régen volt. Vannak nehezebb időszakok, ugye amikor front van, közbe jön valami... hát ilyenkor akkor azt mondom, hogy, jó akkor hát ha neked ez a gyógyszer nem egészen használ - nem, nem a gyógyszer, a Rhodeola - akkor beveszek én vagy kettőt, hogy akkor elviseljem. És ez nagyon jól működik nekünk, úgyhogy mindenkinek ajánlom. Ne kezdje el a nyugtatókat szedni, és tiltakozzon ez ellen! Mert nem altat, ugye, frissen tart és mégis elviselhető a környezetünknek a léte mellettünk. Ez volt a Rhodeola. Mindenkinek, nekem is nagyon jól bevállt."

"Májusban regisztráltam, vagy ööö, nem regisztráltam, hanem... állapítottak meg nálam rosszindulatú daganatot nőgyógyászati jelleggel, és akkor... pánikszerűen a Ganodermát, a Rhodiolát, a Propoliszt és a Méhpempőt kezdtem el szedni. És két három-hónappal később már a véreredményeim annyira megjavultak, hogy egyértelműen gyógyultnak minősítettek, és nem is volt szükségem se sugárra, se egyéb más jellegű terápiára. A Méhpempővel kapcsolatban még azt is észrevettem, hogy elég erős izületi fájdalmaim vannak és azt is egyértelműen kiváltotta a gyógyszeres fájdalomcsillapítót. A Rhodiola, még... nem hallottam róla, de... véletlenszerűen, mert én mindent meg szoktam szaglászni, és ez az időszak, ez elég hányingeres időszak volt nálam, és a Rhodiolába beleszippantva, utána olyan szépen mérsékelte a hányingeremet, hogy ezt még így el szerettem volna mondani."

"A barátnőmnek az édesapja elég régóta fekvőbeteg volt, most tavaly, 2011 november közepétől adtuk neki a Rhodiolát meg a Méhpempőt, mert nagyon kétségbeejtő állapotba került. Kommunikálni nem kommunikált, nem érzékelte a család mozgását, semmit. És másfél hónap alatt oylan szépen összejött, összeszedte magát, hogy ez volt a legboldogabb karácsonyuk. Ki tudták ültetni a papát, együtt vacsoráztak, és nagyon szép karácsonyt töltöttek együtt."

"A Rhodioláról annyit tudok elmondani, hogy a feleségemnek volt egy lábszárfekélye és ő is egy vizsgálaton volt, és - menjen el ide, menjen el oda - a máján meg találtak egy, azt hiszem 7 centi, meg egy 3 centis víz-tályogot. És odáig került a sor, hogy mentünk Szolnokra, ide-oda. Elküldték egy professzorhoz Budapestre, és ott hála istennek olyan volt a háziorvos, hogy azt mondta, a professzor úr nem ragaszkodik nagyon a műtéthez, ne hagyjam megműteni magát. Nem is hagyta. Szedte ezt a Rhodiola Roseaát és most 3 hónapja volt vizsgálaton, és megkérdezte a doktornő, aki akkor megtalálta nálam, meg vittem a felvételeket, hogy ki csinálta ezt? Mert most semmit nem találok. Nagyon szépen elmúlt mind a két tályoga a májáról. És nekem is megfogadta, hogy ő már ezzel fog élni. Mondtam: és én? Most már kettőnkkel fog élni ezután, azt mondta. Köszönöm szépen!"